Nové nástupiště ve Vysočanech, Rajská zahrada má zpoždění

17. 05. 2023

Lidé vystupující na nádraží Vysočany si asi už všimli, že tento týden bylo otevřeno i druhé nástupiště. Proměna naší železniční trati tak dále pokračuje. Aktuálně se pracuje na úseku z Horních Počernic na Černý Most a také ze Mstětic do Čelákovic. Zpoždění má ale výstavba lávky na Rajské zahradě a vlaky zde od prosince zřejmě zastavovat nebudou.

Ve Vysočanech už jsou hotová všechny tři nástupiště. Pro odjezdy do Zelenče bude sloužit rok hotové první nástupiště, vystupovat na cestě do Prahy budete na novém druhém nástupišti. Stavbařům zbývá na tomto nádraží dokončit druhý podchod spojující všechna nástupiště s ulicemi Bratří Dohalských a U Vinných sklepů. Do poloviny června by mělo být kvůli vkládání nových výhybek ještě v provozu provizorní nástupiště u první koleje.

Naplno také běží práce na úseku z Horních Počernic na Černý Most, kde se aktuálně jezdí po jedné koleji. Pracuje se na podjezdu trati v Bystré ulici a proměnou projde také hornopočernické nádraží. „Získá nové nástupiště a zrekonstruovanou nádražní budovu. K úplnému dokončení akce s celkovými investičními náklady ve výši 4,5 miliardy korun dojde na začátku příštího roku,“ uvádí v tiskové zprávě Správa železnic.

Zpoždění podle webu zdopravy.cz nabírá plánovaná výstavba lávky mezi železniční zastávkou a stanicí metra na Rajské zahradě. Bez dokončení lávky nemůže být zastávka otevřena a vlaky tak s novým jízdním řádem tady v prosinci zřejmě nezastaví. Investorem přemostění Chlumecké ulice je Praha. Podle původních plánů měla být konstrukce lávky instalována v srpnu a září.

Ondřej KOPA

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti