Obchvat Záp se otevře v pátek, ještě letos oprava silnice v Zelenči

23. 04. 2023

Ještě v letošním roce se pravděpodobně začne opravovat hlavní silnice na průtahu Zelenčem. Pro Zelenečský časopis to uvedla mluvčí Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje. Už v pátek kraj otevře obchvat Záp. Na ten pak navazuje další dopravní stavba v blízkém okolí – nadjezd nad tratí ve Mstěticích.

Silnice ze Svémyslic přes Zeleneč až ke kruhové křižovatce na Šestajovice už nutně potřebuje opravit. Kraj v minulých letech rekonstruoval například silnici ze Zelenče do Mstětic a dále do Čelákovic. Teď je na řadě spojení ze severu na jih. „Opravy silnice III/33310 v obci Zeleneč budou realizovány pravděpodobně v letošním roce. Průtah Zeleneč – Svémyslice – půjde do projektové přípravy,“ uvedla na dotaz Zelenečského časopisu mluvčí KSÚS Středočeského kraje Petra Kučerová. Na opravu vozovky by pak měly v Zelenči navazovat další projekty na zklidnění dopravy, o kterých se už diskutuje na dopravním výboru zastupitelstva.

Část obchvatu Záp, který se otevře v pátek 28. dubna.

Po třech letech výstavby se v pátek otevře obchvat městyse Zápy. Jeho dokončení zbrzdil například archeologický výzkum a nálezy z doby osídlení tohoto území germánskými kmeny ve 2. a 3. století. Zatím je hotová první etapa celého obchvatu /viz mapka níže/. Jeho výstavba byla spolufinancována Evropskou unií.

Obchvat městyse Zápy

Na plno už běží také práce na nadjezdu železniční trati ve Mstěticích. Jeho investorem je Správa železnic a nadjezd je součástí optimalizace celého úseku trati z Prahy do Lysé nad Labem. Po jeho dokončení bude správcem Krajská správa a údržba silnic a v jeho blízkosti kraj vybuduje nadzemní P+R parkoviště.

Ondřej KOPA

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti