Podpořme zelenečské živnostníky!

22. 10. 2020

Vstupujeme do dalšího složitého období. Ode dneška jsou uzavřené obchody s výjimkou potravin, drogerie, lékáren a také třeba pohonných hmot. Opět jako na jaře platí zákaz volného pohybu osob. Nemá cenu nadávat! Ano, vláda prošustrovala naši důvěru a celé léto. Na druhou vlnu koronaviru se nepřipravila. Nepodléhejme ale nejrůznějším konspiračním teoriím. Vir tady prostě je a hned tak nezmizí. Jediné podstatné je, jak to všechno zvládnout a navzájem si pomoct.

Pomoc potřebují v řadě nemocnic, kterým chybí zdravotnický personál. Nebo, pokud jste už nemoc prodělali, můžete nabídnout odběr plazmy k léčení akutně nemocných.

Co však můžeme udělat všichni? Podpořit naše zelenečské živnostníky! Ti prožívají jedno z nejkrušnějších období svého podnikání. Druhý faktický lock down už řada z nich nemusí přežít. Určitě můžeme zajet na nákup do blízké Prahy, můžeme jet pro oběd nebo večeři někam do okolí. Ale co nám potom zůstane v Zelenči? Pokud můžete, objednejte si oběd v restauraci Zeland. Mají výdejní okénko a rozvoz jídel po okolí. Navštivte také okénko čínské restaurace LeLe. Nebo třeba sledujte nabídku Bistra v zahradě.

Zkuste také občas nakoupit potraviny přímo v Zelenči. Máme tady hned tři koloniály, které potřebují vědět, že jejich zákazníci je v tom nenechají. Potraviny u Součků, Večerka a také Smíšené zboží „U Štěpánky“.

A pak je tu spousta dalších šikovných živnostníků, kteří teď podnikat nemůžou. Jsou to všechny masážní a kosmetické salony, kadeřnictví, volnočasové aktivity a další firmy, bez kterých by Zeleneč nebyl takový, jaký je. Stojí za to, aby tady všichni zůstali i po koroně. Nebo ne?

Ondřej Kopa

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti