Pozor na další výluky vlaků

22. 10. 2022

Příští týden nebude ve středu a ve čtvrtek jezdit vlak od 10 do 13 hodin z Horních Počernic do Prahy. V dalších dvou dnech pak bude výluka od šesti večer. Úplná výluka vlaků je plánována na první prosincový víkend. Průjezd pod mostem v Bártlově ulici bude pravděpodobně otevřený až v pondělí 21. listopadu. Čekárna v Zelenči se zřejmě bude opravovat až příští rok. Výstavba schodů na nástupiště z Husovy ulice čeká na stanovisko nového vedení obce.

U cesty vlakem se pořád vyplatí sledovat aktuální aplikace s odjezdy vlaků. Vlak je nahrazován autobusem už teď některé večery od 20:30 hod. až do ukončení provozu. Ve středu a ve čtvrtek, kdy budou podzimní prázdniny, nepojede vlak od 10 do 13 hodin z Horních Počernic do Prahy. Náhradní autobusová doprava S2 bude jezdit netradičně na Českomoravskou. Další výluka je plánována na 28. a 29. října, kdy bude náhradní doprava zavedena v úseku hlavní nádraží až Horní Počernice od 18:00 do 20:30 hod. Jízdní řád najdete zde.

Na první prosincový víkend pak byla posunuta úplná výluka vlaků. Kvůli aktivaci zabezpečovacího zařízení pojedou místo vlaků autobusy celý den v sobotu a neděli 3. a 4. prosince. Podle mluvčího Správy železnic Dušana Gavendy skončí výluky v tomto roce v polovině prosince. „Od 5. do 9. prosince budou zastavené noční provozy z důvodu úpravy trakčního vedení a pokládky výhybek ve stanici Praha-Vysočany,“ napsal Gavenda pro Zelenečský časopis. Další výluky ale budou následovat od března kvůli rekonstrukci trati z Horních Počernic ve směru do Prahy.

Špatnou zprávou je i zpoždění prací na viaduktu v Bártlově ulici a Ve žlíbku. V tuto chvíli je jisté, že průjezd Čertousy ze Zelenče nebude otevřený do neděle 20. listopadu. „Uzavírka pod mosty v ulicích Bártlova a Ve Žlíbku je povolena do 20. listopadu letošního roku. Nejpozději do tohoto termínu tedy uzavírky komunikací pod mosty skončí, navzdory komplikacím v průběhu výstavby by měly být práce dokončeny včas,“ dodal pro Zelenečský časopis Dušan Gavenda.

Zajímali jsme se také o rekonstrukci čekárny a plánovanou výstavbu schodů na nástupiště z Husovy ulice. Čekárna se zřejmě bude opravovat až příští rok. Se schody se pak čeká stanovisko nového vedení obce. „Na uvedenou změnu byla zpracována dodatečná projektová dokumentace. S ohledem na změnu ve vedení obce je nyní nutné vejít znovu do jednání, zda je požadavek nadále aktuální. Pokud ano, bude potřeba před realizací dořešit financování a majetkoprávní vztahy,“ doplnil mluvčí Správy železnic.

Ondřej KOPA

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti