Správa železnic plánuje na začátku srpna znovu uzavřít Bártlovu ulici

27. 06. 2022

Ačkoliv se důležitá spojka ze Zelenče do Horních Počernic v červenci otevře, Správa železnic už plánuje další uzavírku Bártlovy ulice od 6. srpna do 30. října. Uzavřena bude také ulice Ve Žlíbku. Ve skluzu je i oprava čekárny v Zelenči, kde se musela přepracovat projektová dokumentace.

Od poloviny týdne jen ve směru ze Zelenče, od 10. 7. by pak měl být v Bártlově ulici obnoven úplný automobilový provoz. Stane se tak ovšem na pouhý měsíc. Jak pro Zelenečský časopis uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová „v současné době probíhají práce ve stanici Praha-Horní Počernice na části kolejového rozvětvení ve směru na Zeleneč.“ Ve směru do Zelenče se pak kompletně mění celé kolejové vedení včetně opravy obou mostů v Horních Počernicích. Bártlova ulice tak bude znovu uzavřena od 6. 8. do 30. 10. a ulice Ve Žlíbku v termínu od 8. 8. do 31. 10. V obou případech bude zajištěn průchod pro pěší. K uzavírce se ale ještě nevyjádřil nadřízený odbor dopravy.

V Zelenči měla v létě finišovat také rekonstrukce čekárny. I ta se však opět zpozdí. „Na žádost obce Zeleneč se zpracovala změna projektové dokumentace týkající se budovy na 2. nástupišti. Aktuální předpoklad realizace je v termínu 03/2023 – 07/2023. Po rekonstrukci budovy se dokončí také 2. nástupiště a přejezdové zabezpečovací zařízení, jehož zařízení  jsou umístěna v budově. Samotná konstrukce přejezdu je hotová, tedy z tohoto pohledu by už neměla nastat potřeba uzavírky přejezdu v obci,“ dodává pro Zelenečský časopis Nela Friebová.

Revitalizace železniční trati je v Zelenči už téměř prakticky hotová. Zahlouben ještě musí být podchod u Ferony, kde stále nebylo přeloženo vedení vysokého a nízkého napětí. Nyní je rekonstruována druhá traťová kolej v úseku výhybna Zeleneč – stanice Praha-Horní Počernice. Poté bude stejně rekonstruována i první traťová kolej. Ve druhé polovině srpna má být zprovozněno nové nástupiště na nádraží Praha-Vysočany a pokračuje se na Rajské zahradě. Zpoždění některých staveb na naší trati způsobil i nedostatek stavebního materiálu. Do nákladů na revitalizaci celé trati tak budou muset být zahrnuty i inflační přirážky kvůli nárůstu cen.

Ondřej KOPA, autor je členem dopravního výboru zastupitelstva

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti