Výběrové řízení na ředitele zelenečské školy vyhrál Jiří Ptáčník

16. 07. 2021

Novým ředitelem zelenečské základní školy se pravděpodobně stane Mgr. Jiří Ptáčník. Jako nejvhodnějšího kandidáta jej doporučila výběrová komise. Jeho jmenování navrhuje zastupitelstvu také úřadující místostarosta obce Michael Husinec mladší.

Po posouzení přihlášek a řízených ústních rozhovorech zaměřených především na pedagogickou koncepci a představy o vedení školy komise shledala pro výkon činnosti ředitele vhodnými dva kandidáty a určila jejich pořadí. Jiří Ptáčník se umístil na prvním místě. Podle veřejně dostupných zdrojů pracoval v posledních letech jako produktový manažer pro prodej zemědělských strojů společnosti John Deere. Ve školství působil osm let do roku 2013, kdy vyučoval na základní škole v jihočeském Ševětíně. Jiří Ptáčník vystudoval Západočeskou univerzitu v Plzni a má aprobaci český jazyk a dějepis.

Jako druhá skončila ve výběrovém řízení školní inspektorka České školní inspekce. Nový ředitel by měl nastoupit od 1. srpna. Jeho výběrem se bude zabývat obecní zastupitelstvo na veřejné schůzi ve čtvrtek 22. července od 18 hodin.

Ondřej KOPA

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti