Začíná prodej bytů a domů projektu Nový Zeleneč, stavět se začne letos

21. 01. 2022

Výstavba ve Mstěticích vstupuje do další fáze. Exkluzivním prodejcem nových domů a bytů je realitní společnost Lexxus. Ta už začala inzerovat třeba prostřednictvím webového prohlížeče Google.

Lexxus prostřednictvím této reklamy nabízí cenové zvýhodnění až půl milionu korun. Detailnější cenová nabídka domů a bytů ještě na webu není zveřejněna. Nový Zeleneč ale láká na vlakovou zastávku, sportovní stadion, obchod a služby. Investor tohoto projektu Josef Lébr v říjnovém rozhovoru pro Zelenečský časopis ještě cenu nových domů a bytů nekonkretizoval. „V tomto roce se naše představy o cenách vývojem na trhu zcela rozpadly. Řada staveb se v průběhu výstavby zdražuje, a to v řádu desítek procent,“ řekl před několika měsíci Josef Lébr.

Projekt se začne stavět už v letošním roce. Na posledním veřejném zasedání obecního zastupitelstva to potvrdila zástupkyně developera Irena Bělohlávková. Začít se musí s místními komunikacemi, na které bylo už vydáno stavební povolení. Projekt je rozvržen do několika etap. První se začne stavět u mstětického nádraží. V blízkosti nádraží by v budoucnu mělo stát i P+R parkoviště financované Středočeským krajem.

Pokud by se postavily všechny čtyři etapy, mohl by počet obyvatel Mstětic stoupnout až na tři tisíce. Obec se musí vyrovnat s připomínkami k územnímu plánu, kde byl peticí napaden záměr výstavby rezidenčních bloků na západním okraji Mstětic. Původně tam bylo počítáno s plochou pro obchod a výrobu.

Zastupitelstvo v tomto týdnu pověřilo starostu zadáním studie na dokumentaci vodovodu, splaškové kanalizace a vyřešení odtoku dešťových vod ve Mstěticích. Zástupce developera oznámil i vyčištění Čelákovického potoka. Řešeno by mělo být například i napojení starých Mstětic na plyn. „Čepro se potýká s problémem vsakování dešťových vod, proto my v rámci projektu budeme čistit celou část Čelákovického potoku směrem na Čelákovice, tak aby Čepro nemělo problém s odtokem vody z Nového Zelenče. Voda, plyn, kanalizace a dešťová voda se bude řešit v rámci studie, kterou obec zadá a my budeme plně spolupracovat, pokud o to budete stát,“ uvedla na zasedání zastupitelstva Irena Bělohlávková.

Jak už dříve řekl Zelenečskému časopisu Josef Lébr, výstavba každé etapy by měla trvat zhruba rok a půl od jejího zahájení.

Ondřej KOPA

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti