Kolaps na železnici! Řada vlaků je odřeknuta

11. 10. 2022

Na naší trati pokračuje kolaps železniční dopravy. Uzavřený koridor kvůli nehodě nákladního vlaku u Poříčan přesměroval všechnu dálkovou dopravu směrem na východ přes Zeleneč. Do Prahy jede jen jeden vlak za hodinu. Odřeknutý byl spoj z Lysé do Prahy s odjezdem ze Zelenče každou 16. minutu , nejezdí S9 na hlavní nádraží a S34 z Prahy do Čakovic. Ve směru do Zelenče jezdí vlaky s odjezdem každou 49. minutu z Masarykova nádraží. Nejjednodušší je využít autobusovou linku 353, která byla v ranní špičce přetížená.

Situaci na trati dále komplikuje nehoda nákladního vlaku, který v cisternách převážel hořlavý benzen. Jakákoliv manipulace s vlakem tak v noci nebyla možná. „Z převrácených cisteren v Poříčanech bude před další manipulací nutné přečerpat náklad benzenu. Přečerpávání začne kvůli bezpečnosti až v denních hodinách. Obnovení provozu se po uvolnění a opravě trati předpokládá od středy,“ uvedla Správa železnic.

České dráhy očekávají obnovení dopravy na koridoru až ve středu. Sledujte proto aplikace o provozu vlaků a raději si naplánujte cestu domů z práce autobusem. Aktuální informace najdete také na webu http://cd.cz/omezeniprovozu.

Ondřej KOPA

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti