Komunální volby: Vylosováno pořadí kandidátních listin na volebním lístku

08. 08. 2022

Do letošních komunálních voleb byly zaregistrovány tři kandidátní listiny. Jedničku budou mít Sousedé pro Zeleneč. Dosavadní vládnoucí sdružení, které nově kandiduje jako Zelenečské sdružení nezávislých kandidátů bude mít dvojku. Jako trojka bude poprvé v Zelenči kandidovat nezávislý kandidát Ondřej Kopa.

Všechny tři kandidátní listiny v minulém týdnu zaregistroval do obecních voleb Městský úřad v Čelákovicích jako pověřený registrační úřad. Zmocněnci kandidujících stran museli například doložit zákonný počet podpisů obyvatel Zelenče, kteří souhlasili s jejich kandidaturou. Obě dvě sdružení nezávislých kandidátů obsadila všech jedenáct míst na kandidátní listině.

Dnes byla v Čelákovicích vylosována všem kandidujícím stranám čísla pro označení volebních stran na hlasovacím lístku. Jedničku na hlasovacím lístku – Sousedy pro Zeleneč povede do voleb nováček v zastupitelstvu Vít Šikýř. Lídrem Zelenečského sdružení nezávislých kandidátů bude starosta obce Jiří Skřivan. Ondřej Kopa byl v minulém volebním období zvolen za Sousedy pro Zeleneč, v letošním roce se rozhodl kandidovat jako nezávislý kandidát.

Obecní volby se uskuteční 23. a 24. září. Tak jako v minulých volbách si budou moci voliči vybírat své kandidáty hned několika způsoby. Kromě hlasu pro jeden z kandidujících subjektů můžou hlasovat i pro jednotlivé kandidáty napříč volebními uskupeními až do počtu jedenácti. Tolik se totiž bude v Zelenči volit zastupitelů.

Simona Kopová   

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti