Končí autobus z Nehvizd ke mstětickému nádraží

21. 02. 2022

Autobusová linka 688 je zrušena s platností od 6. března. Důvodem je nerentabilita spojů, které jezdily téměř prázdné. Posíleny budou autobusy končící na Černém Mostě.

Rychlé spojení Nehvizd na vlakové linky S2 a S22 ze Mstětic bylo zavedeno začátkem roku 2020. Obyvatelům městyse to přineslo rychlou alternativu k cestám do centra Prahy. Bohužel souběžně se zavedením nového spojení přišel covid a prudký pokles využívání veřejné dopravy. Provoz linky byl v minulém roce dokonce přerušen.

Po jeho obnovení se však cestující do autobusu nevrátili. Jak pro Zelenečský časopis uvedl starosta Nehvizd Jiří Poběrežský „linku využilo za celý den 15 až 20 cestujících. Zrušena byla pro nerentabilitu, kdy ročně stála okolo milionu korun. Linka tak už je nenávratně pryč.“

Linka 688 jezdila v pracovních dnech a její provoz financoval Středočeský kraj. Kraj nově o sobotách, nedělích a svátcích posílí linky 354 a  398, které jezdí na Černý Most. Zrušení linky do Mstětic litovali někteří obyvatelé Nehvizd na veřejném facebookovém fóru: „Nejlepší spoj do centra… perfektní spojení, vyhnutí se zácpě v Horních Počernicích, taky to nechápu, proč ho lidi nevyužívají…“

Poslední autobus ze Mstětic do Nehvizd pojede v pátek 4. března ve 20:49 hodin. Pak už tato krátkodobá linka vstoupí do historie. Uvidíme, jestli nějaký rozvoj nových linek nepřinese plánovaná výstavba vysokorychlostní trati, jejíž terminál bude stát právě u Nehvizd.

Ondřej KOPA

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti