Kraj připravuje omezení dopravy kvůli omikronu, v případě Zelenče jsou zatím ohroženy tři spoje

12. 01. 2022

Středočeský kraj připravuje omezení dopravy kvůli omikronu a nemocnosti řidičů a vlakových čet. Omezení budou zveřejňována vždy den dopředu v 19 hodin. Nicméně vyplatí se sledovat aplikace s aktuálními jízdními řády. V dnes zveřejněném seznamu případně neobsluhovaných spojů jsou tři zajíždějící do Zelenče.

Rušené spoje budou zveřejňovány na webu pražské integrované dopravy. K dnešnímu večeru zatím organizátor dopravy zveřejnil seznam případně dočasně neobsluhovaných spojů. V seznamu jsou i spoje linky 353. Konkrétně jde o spoj ze Zelenče na Černý most s odjezdem od Obory v 6:00. Spoj z Černého mostu (6:25) do Svémyslic (6:45) a zpáteční spoj ze Svémyslic s odjezdem v 6:57 hodin. Tyto spoje tak v případě nedostatku řidičů budou zrušeny jako první.

Kraj chce prioritně zachovat všechny školské spoje a spoje ve špičkách pracovního dne. Není vyloučeno, že některá omezení se dotknou i vlaků. „Pokud by to bylo nutné, od zítřka je možné přejít na prázdninový provoz ovšem bez omezení školních spojů. Aktuálně ale signály, že by to bylo třeba, nejsou,“ uvedla středočeská hejtmanka Petra Pecková.

Doporučujeme proto sledovat aplikace, kde je uvedena i aktuální poloha spojů.

Ondřej KOPA

Sdílet článek
[ba_social_share icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ icon_placement=“right“ show_text=“off“ item_alignment=“right“ item_spacing=“-1px“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ module_alignment=“right“ custom_margin=“-1px|||||“ global_colors_info=“{}“][ba_social_share_child network_type=“email“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“facebook“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“whatsapp“ icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ background_color=“#FFFFFF“ background_enable_color=“on“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][/ba_social_share]

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti