Schválena smlouva s krajem o převodu pozemku pro budoucí P+R parkoviště ve Mstěticích

15. 07. 2022

Zastupitelstvo se sešlo na svém posledním zasedání před komunálními volbami. Schválilo smlouvu se Středočeským krajem o bezúplatném převodu pozemku ve Mstěticích, na kterém bude stát P+R parkoviště. Zastupitelé souhlasili s výsledkem výběru architektonické studie revitalizace historického centra obce. Starosta pak na zasedání oznámil, že na budově školy vedle obecního úřadu bude do konce prázdnin umístěn nový bankomat.

O plánech na výstavbu podlažního P+R parkoviště jsme už v minulosti psali zde. Parkovací dům bude pětipatrový s kapacitou až 341 parkovacích míst a bude stát podél železniční trati. Středočeský kraj vybral Mstětice mezi deset lokalit, kde by měla vzniknout nová záchytná parkoviště. Pozemky pod budoucím parkovacím domem byly nejprve převedeny investorem Nového Zelenče na obec a ta je schválenou smlouvou převede na Středočeský kraj, který bude investorem stavby. Dle návrhu předneseného autorem tohoto článku byla do včera schvalovaného usnesení zahrnuta i výzva zastupitelstva, aby Středočeský kraj po dostavbě P+R parkoviště navýšil dopravní obslužnost Mstětic. Bez navýšení dopravy by totiž došlo jen k dalšímu zahlcení již teď plných vlaků do Prahy.  Smlouvu už schválila Rada kraje i středočeské krajské zastupitelstvo.

Zastupitelstvo dále schválilo výběr návrhu revitalizace historického centra. Jako podklad pro další postup obnovy části obce u rybníka byla vybrána architektonická studie architekta Víta Podráského. Při hlasování bylo z usnesení vypuštěno, že jde o závazný podklad. O představení všech studií jsme psali zde. Starosta také zastupitelstvo informoval o zadání architektonické studie obce a také o výběru zhotovitele dopravní studie obce.

Už teď jsou na základě projektové dokumentace a schváleného stavebního povolení budovány nové přechody pro chodce v Bezručově ulici. Stávající přechod totiž nesmyslně končil u vjezdu do sousední nemovitosti. Tento přechod je tak posunut blíže k Olbrachtově ulici. Další přechod s ostrůvkem uprostřed silnice vzniká v místě křižovatky s Fibichovou ulicí.

Na závěr jednání zastupitelstva starosta Jiří Skřivan oznámil, že se podařilo v obci zajistit nový bankomat. „Je před podpisem návrh smlouvy. Bude to bankomat MONETA Money Bank,“ uvedl s tím, že bude umístěn na budově Duha základní školy vedle obecního úřadu v Kasalově ulici.

Další zastupitelstvo bude pravděpodobně svoláno až po komunálních volbách, které se uskuteční 22. a 23. září. Včerejší zasedání bylo téměř idylické a konstruktivní. Zastupitelé se pohádali pouze při schvalování rozpočtového opatření, které přesouvalo některé položky v rámci obecního rozpočtu.

Ondřej KOPA

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti