Sousedský úvodník

07. 09. 2018

Jménem celé naší iniciativy děkuji všem, kteří  nás podpořili a svými podpisy pod peticí  umožnili Sousedům pro Zeleneč kandidovat v říjnových volbách do zelenečského zastupitelstva. Byly Vás více než tři stovky a my si Vašich podpisů velmi vážíme. Každý byl vyjádřením souhlasu s tím, že volby by měly být soutěží. A to je i náš názor.

S mnohými z Vás jsme při této příležitosti debatovali o tom, co se vám v Zelenči líbí a co byste naopak chtěli zlepšit. Byly to diskuse různorodé, často plné zajímavých postřehů a nápadů. Těší nás, že jsme v konečném důsledku nemuseli nijak měnit svůj vlastní názor, že v Zelenči se žije dobře. Nutno však dodat, že i Vy – stejně jako my – cítíte, že je spousta oblastí věcí veřejných, na kterých je potřeba řádně zapracovat. A také, že nás v Zelenči trápí několik problémů, které zkrátka musíme řešit jinak než dosud. Otevřeně, transparentně, koncepčně, strategicky a týmově – se širokým zapojením všech, kdo se zapojit chtějí.

Kandidátní listinu Sousedů pro Zeleneč jsme podali na konci července. Jako člověk stojící v jejím čele mám velikou radost z toho, jak kvalitní a mnohostranně pestrou kandidátku se nám podařilo sestavit. Jsou na ní zástupci různých profesí – lidé technicky, ekonomicky, humanitně i umělecky zaměření. Najdete na ní ekonomku, právničku, technika, informatičku, ale také učitele, novináře, zpěvačku či studenta techniky. Bydlíme v různých lokalitách Zelenče, v různých typech a etapách zástavby. Někteří z nás se tu narodili, jiní tu žijí kratší dobu, ale i tak už tady se svými rodinami leccos prožili. Na naší kandidátce najdete 6 žen a 5 mužů. Co jméno, to životní příběh, tak či onak spojený s naší obcí.

Sousedé nejsou nahodilým uskupením. Jsme tým, který se uchází o Vaše hlasy. Chceme společně s Vámi vytvořit program a prosazovat ho. Jsme připraveni v této sestavě pokračovat i po volbách, ať už v nich dosáhneme jakéhokoli výsledku. Jsme připraveni hledat společná řešení v jakékoli sestavě a s kýmkoli, kdo bude zvolen do nového zastupitelstva. Chceme tvořit a stavět na spolupráci, byť samozřejmě ne za cenu toho, abychom ustupovali od našich základních principů. Především však jsme otevřenou iniciativou, která sdružuje lidi jdoucí do voleb i ty, kteří nekandidují. I Vy se k nám můžete přidat a vyjádřit svůj názor na současnost a budoucnost Zelenče. Velkou příležitostí je třeba právě běžící anketa.
Ladislav Mrklas, lídr Sousedů pro Zeleneč  

Sdílet článek
[ba_social_share icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ icon_placement=“right“ show_text=“off“ item_alignment=“right“ item_spacing=“-1px“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ module_alignment=“right“ custom_margin=“-1px|||||“ global_colors_info=“{}“][ba_social_share_child network_type=“email“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“facebook“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“whatsapp“ icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ background_color=“#FFFFFF“ background_enable_color=“on“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][/ba_social_share]

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti