Za přírodou do Příhrazských skal

06. 11. 2020

Rádi bychom vám dali tip na procházku pro celou rodinu. Nebudete na to potřebovat ani celý den, je to tak akorát na dopoledne nebo odpoledne. Trasa vede lesem, přes skály, je na ní několik skalních vyhlídek. Je dlouhá okolo 5 kilometrů a zabere vám 2-3 hodiny.

Výchozí místo místo je u obce Dneboh, kam dojedete ze Zelenče autem asi za 40 minut. Z parkoviště se vydáte po modré značce směrem na Drábské světničky.

Úplně ze začátku vás uchvátí schody, které budete muset bohužel vyšlapat, ale ten výhled nahoře za tu námahu stojí. Určitě se vám bude líbit úzká cestička mezi skalami..

.. i tento zajímavý průchod, který je přímo na trase.

Skalní hrad Drábské světničky jsme jen minuli, protože už jsme tu dřív byli a navíc bylo zavřeno (trasu jsme šli na jaře ještě před turistickou sezónou).

Od Drábských světniček se vydáte po červené značce ke skalnímu hradu Klamorna a pak budete pokračovat dál až k rozvalinám staré usedlosti Píčův statek.

Pak zamíříte k soutěsce Studený průchod. Tam se dostanete buď tak, že se vrátíte zpátky ke Drábským světničkám a odtud po modré nebo červené. Anebo se vracet nebudete a vezmete to jako my přes rokli Pod Hrady.

Od Studeného průchodu můžete dojít až na Krásnou vyhlídku. Je tam restaurace (nyní zavřená) a venkovní kiosek, který bývá o víkendech v provozu (nakrasnevyhlidce.cz). Odtud se vrátíte už rovnou do Dnebohu. Na vyhlídku můžete jít po modré a zpátky po červené, která vede blíž okraji skal s vyhlídkami.

Na závěr přidáváme ještě mapu, abyste si trasu případně upravili nebo zkrátili podle sebe. Celá cesta je moc hezká. Určitě je vhodná i pro děti, ale ne pro ty úplně nejmenší.

Šimon Kopa, Filip Špaňhel

Do mapy se dostanete rozkliknutím obrázku

Sdílet článek
[ba_social_share icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ icon_placement=“right“ show_text=“off“ item_alignment=“right“ item_spacing=“-1px“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ module_alignment=“right“ custom_margin=“-1px|||||“ global_colors_info=“{}“][ba_social_share_child network_type=“email“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“facebook“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“whatsapp“ icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ background_color=“#FFFFFF“ background_enable_color=“on“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][/ba_social_share]

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti