Vlaky nepojedou dva březnové víkendy, přejezd bude uzavřen v červenci

05. 03. 2021

V Zelenči se začalo intenzivně pracovat na revitalizaci trati. Vlaky jezdí v těchto dnech přes obec na koleji bližší k čekárně. Jako první bude rekonstruováno nástupiště směrem na Čelákovice. Už teď tak mohou mít vlaky zpoždění až patnáct minut. Úplná výluka na trati je naplánována na poslední dva březnové víkendy.

Vlaky nepojedou o víkendech 19.–⁠22. března a 26.–⁠29. března. Výluka začne vždy v pátek ve 22:15 a skončí v pondělí ve 4 hodiny ráno. Náhradní autobusová doprava bude jako v říjnu zajišťována autobusy. Zastávky budou v Zelenči u nádraží a také u čínské restaurace. Během výluk by měly pokračovat práce na nástupišti a rekonstrukci koleje. Zahájena by měla být také výstavba podchodu pod tratí. Práce jsou tento rok naplánovány až do 23. listopadu.

V červenci pak podle vyjádření mluvčího Správy železnic (SŽ) Dušana Gavendy pro Zelenečský časopis bude uzavřen  celý přejezd: „Železniční přejezd bude pro silniční dopravu uzavřen od 9. do 22. července, kdy zde budou probíhat práce na druhé koleji. Kvůli pracím na první koleji je potom nutné počítat ještě s uzavírkou v podzimním termínu od 1. do 14. listopadu.“

Kvůli revitalizaci trati dnes SŽ po místním šetření vykácela borovice na svém pozemku pod nástupištěm směrem ke kapličce. Celkem by mělo padnout cca 75 stromů,  za něž SŽ přislíbila náhradní výsadbu. Původní výsadbu zajišťovala obec a pomohla řada obyvatel Zelenče.

Postupně začnou práce i na rekonstrukci tratě přes Mstětice. Zde se developer Nového Zelenče snaží ve spolupráci s obcí zabránit demolici nádražní budovy. Zatím nemáme informace, jestli se platný demoliční výměr podaří zvrátit. Součástí revitalizace trati bude i stavba podchodů u Ferony a na úrovni „bajkonuru“, kde se plánuje propojení cyklostezek.  Oba plánované podchody v Zelenči nejsou bohužel  navrženy jako bezbariérové.

Ondřej Kopa

 

Sdílet článek
[ba_social_share icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ icon_placement=“right“ show_text=“off“ item_alignment=“right“ item_spacing=“-1px“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ module_alignment=“right“ custom_margin=“-1px|||||“ global_colors_info=“{}“][ba_social_share_child network_type=“email“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“facebook“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“whatsapp“ icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ background_color=“#FFFFFF“ background_enable_color=“on“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][/ba_social_share]

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti