Během víkendu nepojedou vlaky

23. 08. 2023

Vlaky na trati mezi Prahou a Lysou nad Labem nahradí během posledního srpnového víkendu autobusová doprava. Vlaky přestanou jezdit už v pátek po osmé hodině večer. Autobusová linka XS2 bude zavedena v půlhodinovém taktu ze zastávky u hlavního nádraží v Opletalově ulici a bude zastavovat také v centru Zelenče.  

K nahrazení vlaků autobusy dochází kvůli výluce na trati mezi Vysočany a výhybnou Skály na Černém Mostě. Už v pátek ráno bude omezen provoz na první traťové koleji, večer se přidá i výluka druhé traťové koleje. Provoz motoráků z Prahy do Satalic zůstane zachován. „Při této výluce se bude provádět především demontáž starých trakčních bran a regulace trakčního vedení a dále půjde o práce na osazování lávky na zastávce Praha-Rajská zahrada,“ uvedl pro Zelenečský časopis mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Náhradní autobusová linka XS2 pojede ze zastávky v Opletalově ulici. Autobus zastaví také ve Vysočanech, na Černém Mostě a v Horních Počernicích. Z Prahy bude autobus odjíždět ráno a večer každou 20. a 50. minutu, mezi 8. a 20. hodinou pak každou 15. a 45. minutu.  V Zelenči autobus zastaví u nádraží a také v centru obce.  Ze Zelenče ve směru do Prahy linka XS2 pojede okolo 10. a 40. minuty. Pozor, při odjezdu z Prahy nenastupujte do autobusů XS2L a XS2Č, které do Zelenče nezajíždějí.

Výlukový jízdní řád linky XS2 Praha – Lysá nad Labem

Výlukový jízdní řád linky XS2 Lysá nad Labem – Praha

Do konce roku se budeme muset při cestě vlakem ještě obrnit trpělivostí kvůli výluce jedné koleje z Horních Počernic ve směru na Černý Most. Jedná se o poslední traťový úsek ve směru do Prahy, který je aktuálně modernizován. V Horních Počernicích se staví podjezd pod tratí v ulici Bystré, na nádraží zase bude vybudováno zcela nové první nástupiště. Práce by měly být ukončeny 9. prosince. Modernizace celého úseku z Vysočan do Mstětic by pak měla být hotová v únoru příštího roku. Až do roku 2025 se však bude pokračovat na dalším úseku trati, a to ze Mstětic do Čelákovic.

Ondřej KOPA    

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti