Další zima v Zelenči bez čekárny

13. 12. 2022

Do Zelenče přišla další zima a bohužel už druhý rok je nádraží bez čekárny. Správa železnic v posledním roce jen posouvala termín její rekonstrukce. V posledních týdnech pak dokonce zkoušela variantu, že čekárnu úplně zbourá a nahradí ji autobusovým přístřeškem. Podle posledního vyjádření starosty Zelenče Víta Šikýře by se čekárna měla rekonstruovat na přelomu jara a léta.

Správa žekeznic přislíbila rekonstrukci čekárny na zasedání obecního zastupitelstva na konci června loňského roku. Podle slibu zástupce SŽ Viktora Boušeho už měla být čekárna opravena letos na podzim. V zápisu z jednání zastupitelstva je uvedeno, že „dojde k celkové rekonstrukci objektu, vizualizaci zvoleného architektonického návrhu měli přítomní k dispozici (viz následující obrázek), dokončeno by mělo být do konce listopadu 2021.“ 

Takto představovala Správa železnic vizualizaci rekonstrukce čekárny na zasedání obecního zastupitelstva 29. 6. 2021

Jenže pak se začalo bourat a zjistilo se, že je čekárna v daleko  horším stavu než se předpokládalo. Dokonce se začalo mluvit o jejím zbourání a nahrazení autobusovou čekárnou, která byla postavena na druhém nástupišti. Po neustálém odsouvání termínu rekonstrukce a po žádosti obce na přepracování projektu se oprava čekárny přesunula na příští rok. „Rekonstrukce objektu čekárny byla na žádost obce Zeleneč kompletně přepracována. Zpracovaná projektová dokumentace prochází v současné době opět připomínkováním. … Rekonstrukce bude s největší pravděpodobností zahájena až v příštím roce,“ uvedl v říjnu pro Zelenečský časopis mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

O projektu čekárny se stále intenzivně jedná, což včera na sociálních sítích potvrdil i starosta Zelenče Vít Šikýř. Součástí čekárny by měl být i výdejní box některé zásilkové služby. „S výdejním boxem je počítáno v projektu nové čekárny na nádraží. Jen si budeme muset ještě počkat – předběžně do října 2023.. Se Správou Železnic intenzivně jednáme, řešíme projekt, stavět se bude ale až na sklonku jara/léta..,“ napsal Vít Šikýř. 

Snad bude tento termín rekonstrukce čekárny na nádraží už poslední. V příštím roce by měl být také zahlouben pod koleje podchod u Ferony. Zpracovává se také projekt na nové schodiště na nástupiště z Husovy ulice. A nástupiště by mělo být také konečně vybaveno informačním systémem o odjezdu vlaků.

Ondřej KOPA

Sdílet článek
[ba_social_share icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ icon_placement=“right“ show_text=“off“ item_alignment=“right“ item_spacing=“-1px“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ module_alignment=“right“ custom_margin=“-1px|||||“ global_colors_info=“{}“][ba_social_share_child network_type=“email“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“facebook“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“whatsapp“ icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ background_color=“#FFFFFF“ background_enable_color=“on“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][/ba_social_share]

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti