Na dopravu v Zelenči dohlíží nový kamerový systém

20. 04. 2022

Kamerový systém v obci prošel první fází modernizace. Na všech čtyřech vjezdech do obce jsou v obou směrech umístěny nové kamery, které umějí rozeznat registrační značky aut vjíždějících a odjíždějících z obce. Současně s kamerami obec pořídila i nový záznamový server. Data z něj jsou k dispozici republikové policii.

Modernizaci kamerového systému oznámil starosta Jiří Skřivan na posledním zasedání zastupitelstva obce. Na základě poptávkového řízení jej obec pořídila za 673 tisíc korun bez DPH. Dohledové centrum je na obecním úřadu.

Dopravní kamery jsou schopny registrovat značky vozidel, ale také porušování dopravních předpisů jako je překročená rychlost při vjezdu do obce nebo jízda v protisměru. Kamery mají mít vysokou přesnost záznamu a to i v nočním režimu.  S kamerovým záznamem pracuje policie zpětně při podezření z trestné činnosti.

Jak dodal Jiří Skřivan, ve druhé etapě budou renovovány kamery u nádraží nebo u sběrných dvorů. K tomuto vnitřnímu obecnímu kamerovému systému už nebude mít automatický přístup policie.

Ondřej KOPA

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti