Nový Zeleneč má stavební povolení na místní komunikace

12. 08. 2021

Brandýský odbor dopravy vydal v minulých dnech stavební povolení na výstavbu místních komunikací a parkovišť pro první etapu výstavby ve Mstěticích. Projekt Nový Zeleneč se tak zřejmě už brzy začne stavět. Jeho developer avizuje na svých stránkách, že s prodejem nových domů a bytových domů začne od jara příštího roku.

Projekt se má realizovat ve třech etapách. V minulosti už prošel schvalovacím procesem EIA. První etapa by se měla stavět u nádraží ve Mstěticích. Dopravní odbor Městského úřadu v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi už vydal pro tuto první etapu stavební povolení na výstavbu místních komunikací. To bylo vyvěšeno i na webu zelenečského obecního úřadu.

Nová výstavba by v budoucnu mohla zvýšit počet obyvatel Mstětic až na 3,5 tisíce. Firma Nový Zeleneč chtěla zahájit výstavbu už v loňském roce, plány jí ale zřejmě narušil koronavirus. Na webu projektu je avizováno zahájení prodeje nových bytů a domů od jara 2022. „My bychom chtěli tu obec koncipovat ne jako ubytovnu pro lidi, kteří si tam zakoupí byty nebo tam budou v nájmu, ale chtěli bychom, aby tam měli kompletní vyžití,“ řekl investor projektu Josef Lébr v loňském roce ve vyjádření pro Český rozhlas.

Projekt výstavby nového městečka ve Mstěticích je na stole již více než 10 let. Původně pod názvem Nové Mstětice, s novým investorem od roku 2019 jako projekt Nový Zeleneč. Zelenečský časopis se v minulých měsících snažil neúspěšně o rozhovor se zástupcem investora. Snad budeme mít v blízké budoucnosti víc stěstí.

Ondřej KOPA

Sdílet článek
[ba_social_share icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ icon_placement=“right“ show_text=“off“ item_alignment=“right“ item_spacing=“-1px“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ module_alignment=“right“ custom_margin=“-1px|||||“ global_colors_info=“{}“][ba_social_share_child network_type=“email“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“facebook“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“whatsapp“ icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ background_color=“#FFFFFF“ background_enable_color=“on“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][/ba_social_share]

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti