Obec připravuje konkurz na ředitele školy

04. 05. 2021

Dlouholetá ředitelka zelenečské základní školy Jana Malá rezignovala na svoji funkci v polovině dubna. Školu vedla od roku 2005. O vyhlášení konkurzu na nového ředitele rozhodne obecní zastupitelstvo příští čtvrtek 13. května.

Zastupitelé by měli rozhodnout o vyhlášení konkurzu na nového ředitele s předpokládaným nástupem od 1. srpna. Do té doby zůstává ve škole Jana Malá, která by se jednání výběrové komise měla účastnit s poradním hlasem. Podmínky výběrového řízení ještě nejsou známy. Projednání v zastupitelstvu je podle úřadujícího místostarosty Michaela Husince nutný krok, aby konkurz nebyl napadnut.

Jana Malá si za svoji práci určitě zaslouží velké poděkování. Během jejího ředitelování se škola několikrát rozrostla nejen o nové žáky, ale také o nové školní budovy. Škola má nové vzdělávací plány a v roce 2019 získala certifikát Férová škola. Aktivně se podílí na sportovním a kulturním životě v obci. Bez elánu Jany Malé by se třeba nepodařilo dát dohromady spoustu dobrovolníků a vytvořit důstojné oslavy 700 let obce.

Jana Malá zahajuje školní rok 2019/2020

Přejeme paní ředitelce hodně štěstí v osobním i pracovním životě a ať na Zeleneč a zelenečské děti i rodiče vzpomíná jen v dobrém. Snad se velmi rychle podaří vybrat dobrého ředitele, který bude inspirativní nejen pro naše děti.

Ondřej Kopa

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti