Správa železnic zveřejnila návrh nového jízdního řádu

12. 06. 2023

Jen kosmetické změny v odjezdech spojů jsou v návrhu nového jízdního řádu železnice, který bude platit od 10. prosince. Je zachován stávající počet vlaků. V jízdním řádu je také poprvé uvedena zastávka na Rajské zahradě s poznámkou, že bude otevřena ode dne vyhlášení.

Z Masarykova nádraží budou vlaky do Zelenče v příštím roce odjíždět každou 20. a 50. minutu. Jízda potrvá 21 minut. Z hlavního nádraží pojede linka S9 v odpolední špičce každou 36. minutu mezi 13. a 20. hodinou.

Ze Zelenče na Masarykovo nádraží pojedou vlakové linky S2 a S22 každou 12. a 42. minutu. Jízda ve směru do centra potrvá vlaku 24 minut. Linka S9 pojede ve špičkách dne na hlavní nádraží každou 57. minutu. Do provozu vlaků ale i v příštím roce budou promlouvat výluky na trati a to zejména na úseku ze Mstětic do Čelákovic.

Návrh nového jízdního řádu na trati čislo 232 Praha – Lysá nad Labem

jízdním řádu na příští rok je poprvé uvedena zastávka na Rajské zahradě. Zahájení jejího provozu závisí na vybudování lávky spojující nástupiště se stanicí metra. Investorem této stavby je hlavní město Praha. „V současné době probíhají práce na zakládání a betonáži spodní stavby a výtahové věže a příprava na vyvolaných přeložkách inženýrských sítí. Podle posledních informací by mělo v prosinci, k novému grafikonu, dojít ke zprovoznění části lávky spojující novou zastávku s Borskou ulicí,“ uvedl pro Zelenečský časopis mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Návrh nového jízdního řádu bude platit od 10. prosince 2023. Jde však o rozpracovanou verzi vydanou k zákonem stanovenému datu. Na základě žádostí objednatelů dopravy, dopravců, měst a obcí může dojít k dalším dílčím změnám. Objednávka vlaků regionální dopravy na území Středočeského kraje je v kompetenci organizace IDSK (Integrovaná doprava Středočeského kraje). Připomínky lze zasílat nejpozději do 15. 7. 2023 na adresu idsk@idsk.cz.

Ondřej KOPA

Sdílet článek
[ba_social_share icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ icon_placement=“right“ show_text=“off“ item_alignment=“right“ item_spacing=“-1px“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ module_alignment=“right“ custom_margin=“-1px|||||“ global_colors_info=“{}“][ba_social_share_child network_type=“email“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“facebook“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“whatsapp“ icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ background_color=“#FFFFFF“ background_enable_color=“on“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][/ba_social_share]

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti