Zelenečská školka se zapojí do projektu školních zahrad v přírodním stylu

30. 08. 2022

Prázdniny se chýlí ke konci, za pár dnů začíná nový školní rok. Do zelenečské mateřské školy bude letos chodit 115 dětí. Školka bude mít celkem pět tříd v budovách Faltusova a Školní 2 a 3. Ředitelka školky Alena Ješinová si přeje, aby letošní školní rok byl hlavně klidný, bez karantén a omezování provozu. Jako každý rok jsme se zeptali na novinky v zelenečské mateřince.

Školka bude podle Aleny Ješinové zapojena do projektu zaměřeného na realizaci školních zahrad v přírodním stylu. „To by znamenalo, že bychom získali peníze na zbudování školních záhonků, broukovišť, pítek, kompostování a využití dešťové vody. Děti by tak měly více možností rozšiřovat si poznatky o přírodě přirozenou cestou. Také budou zakoupeny dva dílenské ponky, kde se děti budou rozvíjet v pracovních činnostech,“ dodává Alena Ješinová pro Zelenečský časopis.

V letošním školním roce na děti opět čekají týdenní školky v přírodě. V zimě pojedou na týden na lyže a v létě za turistikou do Pece nad Sněžkou. Školka chce i v tomto školním roce pokračovat v dobré spolupráci se Spolkem rodičů a přátel ZŠ a MŠ Zeleneč. „Těšíme se, že společně obnovíme akce, které jsme pořádali před covidem. Ve spolupráci se základní školou chystáme akce typu – školáci čtou dětem ve školce, výměna předškoláků se školáky, pomoc dětí ze ZŠ při akcích MŠ a podobně,“ doplňuje Alena Ješinová.

Děti se také mohou těšit na obnovené návštěvy divadelních představení. Učitelkám i dětem přejeme povedený a nezapomenutelný školní rok!

Ondřej KOPA

Sdílet článek
[ba_social_share icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ icon_placement=“right“ show_text=“off“ item_alignment=“right“ item_spacing=“-1px“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ module_alignment=“right“ custom_margin=“-1px|||||“ global_colors_info=“{}“][ba_social_share_child network_type=“email“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“facebook“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“whatsapp“ icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ background_color=“#FFFFFF“ background_enable_color=“on“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][/ba_social_share]

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti