Dotaz na finanční prostředky obce přerušil na půl hodiny jednání zastupitelstva

07. 11. 2023

Naši furianti už se nehrají jen v Národním divadle, ale zkouší je nastudovat i zelenečské zastupitelstvo. Aspoň jste si tak mohli připadat na úvodu dnešní veřejné schůze. Zastupitelé se totiž pohádali u dotazu na výši finančních prostředků obce na jednotlivých účtech. Starosta se ve vzrušené debatě mimo jiné ohradil proti údajnému obvinění opozičních zastupitelů, že vedení obce cíleně vyvádí finanční prostředky. Jednání zastupitelstva bylo zhruba na půl hodiny přerušeno.

Celou slovní přestřelku odstartoval dotaz zastupitele Jiřího Skřivana na výši finančních prostředků obce na jednotlivých účtech. „Já jako zastupitel nevím, kde máme uložené prostředky, jaké je tam máme a kolik jich tam máme,“ zdůvodnil svůj dotaz Jiří Skřivan. „Chcete tím říct, že nevím, kde máme peníze, nebo co tím chcete naznačit,“ reagoval starosta obce Vít Šikýř. Následovala pak přestřelka, ve které se zastupitelé obviňovali ze záměrného zdržování. „Nezlobte se, ale máme to na dvanácti různých účtech. Termínovaných, spořících a tak dále. To teď mám všechno otvírat a hledat?“ zeptal se Vít Šikýř a Jiří Skřivan reagoval: „Tak aspoň přibližně.“

Ze slovní výměny pak vyplynulo, že se zastupitelé už nescházejí ani na pracovních jednáních. „U pracovních jednání jsem jasně řekl, že dokud vaše skupina nepřestane naši skupinu obviňovat z cíleného vyvádění prostředků obce, tak k nim nevidím důvod,“ prohlásil na veřejném jednání zastupitelstva starosta obce. „Já to slyším poprvé,“ reagoval zastupitel a předseda kontrolního výboru Jiří Skřivan.

Starosta pak na hodinu přerušil jednání zastupitelstva s tím, že dohledá všechny informace. Jednání bylo opět obnoveno zhruba po půl hodině.

Zelenečský časopis píšeme ve svém volném čase a poctivě se snažíme účastnit všech jednání zastupitelstva. Na podobné obstrukce si však svůj volný čas plýtvat nechceme. Proto jsme dnes na tomto místě sledování jednání zastupitelstva přerušili. Podobné dotazy v předchozím volebním období vznášela i opozice, jen se to nyní zrcadlově obrátilo. Nikdy to však nevedlo k přerušení veřejné schůze. Věřme, že se na jednání zastupitelů vrátí trochu nadhledu. Abychom nebyli obviněni z toho, že někomu straníme, rozhodli jsme se článek doplnit o zvukový záznam celé pasáže jednání zastupitelstva.

Ondřej KOPA

Sdílet článek
[ba_social_share icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ icon_placement=“right“ show_text=“off“ item_alignment=“right“ item_spacing=“-1px“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ module_alignment=“right“ custom_margin=“-1px|||||“ global_colors_info=“{}“][ba_social_share_child network_type=“email“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“facebook“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“whatsapp“ icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ background_color=“#FFFFFF“ background_enable_color=“on“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][/ba_social_share]

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti