Od neděle platí nový jízdní řád, více spojů do Svémyslic

05. 12. 2023

V neděli začne platit nový jízdní řád. Na železnici zůstane zachován stávající počet spojů. Novinkou bude zastávka na Rajské zahradě. Na autobusové lince 353 se většina spojů prodlouží až do Svémyslic.

Odjezdy vlaků ze Zelenče se nemění. Zpřehlední se odjezdy z Masarykova nádraží a to v každou 20. a 50. minutu. Linka S9 bude na odjezdu z hlavního nádraží uspíšena o čtyři minuty. Jízdu nepatrně prodlouží zastávka na Rajské zahradě, kde je možný přestup na metro linky B. Místo nadchodu nad ulicí Chlumeckou musí zatím cestující využívat blízké podchody. Na Rajské zahradě budou zastavovat vlaky nejen v našem směru, ale také ve směru na Neratovice. Odkaz na nový vlakový jízdní řád najdete zde.

Jízdní řád vlaku z Prahy do Zelenče ve špičce

Větší novinky přináší jízdní řád linky 353. Jak pro Zelenečský časopis uvedl mluvčí ROPID Filip Drápal, tou největší změnou je „prodloužení vybraných spojů do Svémyslic na základě požadavku obce Svémyslice.“ K našim sousedům budou prodlouženy všechny víkendové spoje linky 353 a také většina spojů v pracovních dnech. U zelenečské obory tak bude končit už jen několik autobusů. Nový jízdní řád linky 353 v odkazu zde.

Část jízdního řádu linky 353

Svůj jízdní řád nezmění linka 408, která začala jezdit na konci října. S koncem uzavírky silnice pod Kapličkou se linka vrátila do své původně navržené trasy a obsluhuje také zastávku u zelenečského nádraží. Nezměněný jízdní řád linky zde.

Ondřej KOPA

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti