Od soboty pojedou vlaky jen z pražského nástupiště

14. 03. 2023

Od soboty 18. března začnou všechny vlaky jezdit jen z druhého nástupiště. Na první koleji se bude pracovat. Ke změně dojde v 18 hodin večer. Obousměrně se bude na pražské koleji jezdit až do 21. dubna.

V současné době vlaky jezdí obousměrně přes Zeleneč po první traťové koleji. Tento stav se změní v sobotu 18. března v šest hodin večer. Jednokolejná výluka potrvá až do pátku 21. dubna. „Postupné výluky jedné z kolejí si vyžádaly práce na zrušení provizorní výhybny v Zelenči. Ta zde byla vystavěna pro udržení plynulého provozu po dobu výstavby. Nyní dochází k její demontáži a zároveň se během výluk vkládá pod koleje staveništní prefabrikát podchodu u Ferony,“ vysvětluje mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda důvody jednokolejného provozu pro Zelenečský časopis.

I během této výluky se musíme připravit na zpoždění vlaků, které se křižují ve Mstěticích. Vlaky budou jezdit podle normálního jízdního řádu, podle oznámení dopravce ale mohou nabrat až 10 minut zpoždění. Nepřetržitá denní výluka je naplánována na velikonoční víkend od 6. do 10. dubna, kdy se do kolejiště bude vkládat druhá část podchodu u Ferony. 

Ondřej KOPA

Sdílet článek
[ba_social_share icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ icon_placement=“right“ show_text=“off“ item_alignment=“right“ item_spacing=“-1px“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ module_alignment=“right“ custom_margin=“-1px|||||“ global_colors_info=“{}“][ba_social_share_child network_type=“email“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“facebook“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][ba_social_share_child network_type=“whatsapp“ icon_color=“#000000″ icon_bg=“#FFFFFF“ _builder_version=“4.18.1″ _module_preset=“default“ background_color=“#FFFFFF“ background_enable_color=“on“ global_colors_info=“{}“][/ba_social_share_child][/ba_social_share]

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti