V neděli začne platit nový jízdní řád

01. 12. 2022

V neděli 11. prosince začne platit nový vlakový a autobusový jízdní řád. Na železnici dochází jen ke kosmetickým změnám a je zachován stávající počet spojů. Stejný počet spojů bude také u autobusové linky 353. Do provozu vlaků ovšem v příštím roce zasáhnou výluky. Z Masarykova nádraží bude vlak do Zelenče odjíždět každou 18. a 51. minutu.

„Koncept na železniční trati 232 (linky S2, S9 a S22) zůstává zachován beze změny, dochází k drobné úpravě časových poloh jednotlivých vlaků,“ uvedl pro Zelenečský časopis mluvčí Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy Filip Drápal. Z Masaryčky do Zelenče pojede vlak v průměru 21 minut. Vlaky linky S2 a S22 budou ze Zelenče ve směru na Prahu odjíždět každou 12. a 42. minutu. Už v červnu by ale měly být zahájeny práce na modernizaci Masarykova nádraží, proto není vyloučeno, že část vlaků bude ukončena už ve Vysočanech.

Ve směru na hlavní nádraží jezdí vlakové linky S9 každou 52. minutu ve špičkách pracovního dne doplněné o vlaky ve 4:23, 4:46 a 5:16 hodin. Z hlavního nádraží pak vlak do Zelenče pojede každou 40. minutu, první ve 13:40 a poslední v 19:40 hod. Z hlavního nádraží odjíždí také poslední noční spoje a to ve 23:22, 0:00 a 0:30 hodin. Celý návrh jízdního řádu najdete zde.

Stejný počet spojů zůstane zachován také u autobusové linky 353. Nezměněný jízdní řád najdete zde. Autobus se od listopadu vrátil do své původní trasy, kdy nezajíždí v Zelenči k nádraží. „Nadále platí, že pokud nebude vybudováno nové vhodné obratiště/manipulační prostor v jižní části obce, je obsluha autobusové zastávky „Zeleneč, žel. zast.“ provozně problematická,“ dodává pro Zelenečský časopis Filip Drápal.

Linka 353 na cestě do Svémyslic

Do provozu vlaků i v příštím roce zasáhnou výluky. Začne se pracovat na úseku z Horních Počernic směrem na Černý Most a nově ze Mstětic do Čelákovic. První velká výluka bude už na začátku února, kdy se dokončí přeložka kolejí u mostu nad Bártlovou ulicí a také bude zrušena výhybka u Vrbiček. Na jaře by měl být konečně zahlouben podchod u Ferony a snad Správa železnic opraví rovněž budovu čekárny v Zelenči. Denní výluky jsou zatím naplánovány v termínech 18.–21. 2. a také 6.–10. 3. v čase od 10:05 do 12:55 hodin.

Ondřej KOPA , autor je členem dopravního výboru zastupitelstva

 

Sdílet článek

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti