Známe jízdní řád linky 408, vyjede 30. října

13. 10. 2023

Nová autobusová linka spojující Brandýs nad Labem, Zeleneč a Klánovice vyjede v pondělí 30. října. Zelenečskému časopisu to dnes potvrdil mluvčí ROPIDu Filip Drápal. První měsíc bude linka jezdit objížďkou přes Čertousy, a to kvůli opravě silnice ke kruhovému objezdu do Šestajovic.

Jízdní řád nové linky 408 doznal řady změn po připomínkách od jednotlivých starostů obcí, které se budou podílet na jejím financování. První autobus do Klánovic bude ze Zelenče odjíždět v 7:25 hod. Nazpět do Brandýsa přijede první ranní spoj ve čtvrt na devět. Děti dojíždějící do škol v souměstí u Labe tak budou muset i nadále využívat vlak s přestupem v Čelákovicích, nebo autobus linky 353 /odjezd ze Zelenče v 7:07 hod./ s přestupem na linku 376 ve Svémyslicích. Autobus pojede sedmkrát denně ve dnech školního vyučování. Poslední spoj z Brandýsa vyjede v 18:07 hod., nazpět z Klánovic v 18:45 hodin. Linka v Brandýse udělá kolečko u nemocnice a na brandýském sídlišti, končit pak bude na stanovišti u nádraží.

Jízdní řád linky 408 směr Klánovice /zdroj: ROPID/, kvůli výluce bude platit až od 1. 12.

Jízdní řád linky 408 směr Brandýs nad Labem /zdroj: ROPID/, kvůli výluce bude platit až od 1. 12.

Komplikací v rozjezdu nové linky bude uzavírka části silnice Čsl. armády v Zelenči a její kompletní rekonstrukce od železničního přejezdu až ke kruhovému objezdu na Šestajovice. Silnice se bude opravovat v termínu 19. 10. až 30. 11. Podle prvotních informací měl ROPID odložit spuštění nové linky. Nakonec ale přišel s řešením v podobě objízdné trasy přes Čertousy. „Linka vyjede skutečně už 30. 10., ale podle výlukového jízdního řádu (objížďka přes Čertousy). Tento jízdní řád ale ještě není vytvořen. Trvalý jízdní řád bude platit po skončení výluky od 1. 12.,“ doplnil pro Zelenečský časopis mluvčí ROPID Filip Drápal.

Ondřej KOPA

Sdílet článek

  • Eliška LUŇÁKOVÁ Známe jízdní řád linky 408, vyjede 30. říjnaKonečně se něco děje, ale ten jízdní řád je úplně k ničemu. Ráno jen jeden spoj, který bude do školy narvaný a odpoledne to vůbec nenavazuje na ukončení výuky, takže děti budou jezdit jako doposud. Pak bude spoj nevyužitý a zase to zruší. Jestli se pan mluvčí Filip Drápal se mnou může spojit, já mu to vysvětlím. Nejlépe odpolední odjezdy od Nadr. Klánovice: 12:40, 13:30, 14:20, 15:10 a 16:00 když už se to má brát jako školní autobus. Když pojede odpoledne v ukončování výuky 2x a ještě blbě, tak je to k ničemu. A moje snaha neměla smysl😥
  • Skálová Známe jízdní řád linky 408, vyjede 30. říjnaSkvělá práce už aby to bylo. Děkuji za všechny děti . Skálová

 

 

 

Poslední tištěné číslo

Novinky na síti